SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software
Forum Rules FAQs Community Downloads Today's Posts Search

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-05-2007, 04:55 PM
Crunch's Avatar
Crunch Crunch is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 123
How do we get Yellow position line through Guide?

Hi,
Would like to say we have had several weeks of great TV using SageTV 6.2.10.152. with two HDHR 20070916beta1.

We like the new animation menus.

The one thing we miss in the standard setup is unlike SageMC it doesn't have the yellow line go down the whole guide. We find the line all the way down through the guide makes it easier to find where we are at.



Is there a switch or some easy way to activate the line to go down through the marked red area, or does one need to use SageMC for it to appear.

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-05-2007, 05:23 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,624
The default STV has no such line, so there is nothing to enable. Currently, this would require a customization using Studio.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-2007, 05:39 PM
Crunch's Avatar
Crunch Crunch is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 123
Thanks Andy,

Would that be a lot of work?

Maybe a pole on who would find it of use, or not?

Once again thanks for the latest release. As I stated over at SiliconDust the combination of the HDHR and latest SageTv has been great. We are not having any issues. Only use it to watch 'clear' channels from Time Warner, but at this time of year that is all we need.

Kevin
Reply With Quote
  #4  
Old 10-06-2007, 12:46 AM
SprDtyF350 SprDtyF350 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2004
Location: Southern Maryland
Posts: 436
I would like to see it....
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2007, 06:44 PM
cortechs cortechs is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2007
Location: France
Posts: 52
+1
__________________
Server (headless)
. - Core 2 Duo E6600 - 2 GB - Intel DG965WH
. - WinTV Nona-T 500 - 2x WinTV-NOVA-S-Plus
. - XP Pro SP3 - DX 9.0c - JRE 1.6 - SageTV 7.1.2.249
. - Cyberlink Video & Audio Decoder (PowerDVD 7)
Plugins: MyTheatre DVB Network Encoder Plugin - XMLTV Import Tool from StephaneM - Comskip Playback
STV: Dynamic Menu Import 6.2
Clients: 4 MVP wired on GigaEthernet network
Reply With Quote
  #6  
Old 10-07-2007, 06:58 PM
Khristopher Khristopher is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2007
Location: Edmonton, AB
Posts: 275
I'd like to see it as well.

It's kind of surprising that it hasn't been added yet.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-08-2007, 01:35 AM
nielm's Avatar
nielm nielm is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2003
Location: Belgium
Posts: 4,496
If you want it edit it yourself in studio it is fairly easy...
  • Go to program guide and start Studio (CTRL-SHIFT-F12)
  • Expand: LiveTVGuide.../EPG Grid/AiringTable/CurrTime=Time()/CurrTime=CurrTime.../CreateTimeSpan
  • RightClick TimeCol and Set as Primary Reference
  • RightClick TimeCol, Properties, Set FixedHeight to 1.0, OK
  • RightClick TimeCol, New Child, Panel. Name it FullHeightTimeCell.
  • RightClick FullHeightTimeCell, Properties, Set FixedWidth and FixedHeight to 1.0, OK
  • Click the Panel TimeCell, and then ctrl-shift-drag it onto the FullHeightTimeCell Panel (This moves it to be a child of the new panel)
  • Right-Click panel TimeCell, Properties, Set FixedWidth to 1.0, FixedHeight to 0.1, Select "Ignore Theme Properties", OK
  • Expand TimeCell
  • Click the If (TimeCol<=Time()) && (TimeCol ... then ctrl-shift-drag it onto the FullHeightTimeCell Panel (This moves it to be a child of that panel)
  • Click the If (TimeCol<=Time()) && (TimeCol ... again, and press CTRL-U
  • Press F6 to redraw the page
  • File-Save As (my custom STV).

(see studio screenshot1 attached)

And thats it... This draws the line 'behind' the program guide. If you mess up, CTRL-Z undoes, and File-Open SageTV3.xml gets you back to the start!


If you want the line to be drawn on top instead of underneath:
  • Click CurrTime=Time() Press CTRL-D to move it down below GetAiringsOnChannel...
  • Click the If (TimeCol<=Time()) && (TimeCol ... again, and press CTRL-D to move it down below TimeCell
  • Expand the If (TimeCol<=Time()) && (TimeCol ...
  • Right-click the CurrTimeVerticalBar child, properties, set Alpha (Opacity) to 200
  • F6
  • File-Save As.

(see studio screenshot2 attached)
Attached Images
File Type: png screenshot1.png (14.6 KB, 307 views)
File Type: png screenshot2.png (13.9 KB, 313 views)
__________________
Check out my enhancements for Sage in the Sage Customisations and Sageplugins Wiki
Reply With Quote
  #8  
Old 10-08-2007, 09:29 AM
Khristopher Khristopher is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2007
Location: Edmonton, AB
Posts: 275
Thanks Nielm!!
Reply With Quote
  #9  
Old 10-08-2007, 12:00 PM
SprDtyF350 SprDtyF350 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2004
Location: Southern Maryland
Posts: 436
Worked perfect!!

Thanks Nielm!!
Reply With Quote
  #10  
Old 03-13-2008, 10:21 AM
Crunch's Avatar
Crunch Crunch is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 123
A problem I found issue in using SageTV 6.3.10

A problem I found issue in using SageTV 6.3.10

The first part of instructions worked as described.

When I tried the second section of instruction to place line on top I ran into problems. The screen was blank, missing colors and in end didn't work. I tried this several times with same results. Maybe something changed in 6.3.10. Of course it could have been me.

Thanks

PS This is the only mod I did to my setup. I would love this to be standard in release. I don't like changing things as I could be introducing a problem if I do it incorrectly.

Last edited by Crunch; 03-13-2008 at 10:24 AM.
Reply With Quote
  #11  
Old 03-13-2008, 09:59 PM
Crunch's Avatar
Crunch Crunch is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 123
Ok now I had to get out of this mod as it messed up my Sagetv 6.3.10

All seemed well but then I noticed all but weather and one other option were available in online services. Next minute the screen is a mess with black background and frames missing. I tried this twice and it happens.

I knew I needed this as an option from the developers and not me.

Has anyone else tried this on 6.3.10 ?

Thanks.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-04-2008, 03:41 PM
Crunch's Avatar
Crunch Crunch is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 123
Exclamation

A month ago I tried this mod three times and each time it wrecked my install.

Has anyone tried following the directions on the latest release?

Why is this not standard in the download. This item has had 600+ view I guess by people looking to see how to add the yellow line. If it was a feature how many users would use the search function in the forum to find a mod to remove the yellow line? Would you like this feature as standard?

My second request would be a small graph or something to tell me how my disk space is available at any time. I know I can do these mods by installing a customization but that always has issues and then you have SageTv saying its not thier fault the program is not working because you added a custiom options. I don't feel these should be custom items. Knowing your disk space seems to me to be one of the main items I need to know at a glance more so than say what my CPU is doing.

I submitted this as a request to SageTV way back but nothing. To me these simple helpful items appear more important than some of the other toys that are provided and I think seldom used by those of us just wanting a reliable home PVR.

Its the only think I liked about BTV but thatís another story isn't it..
Reply With Quote
  #13  
Old 04-05-2008, 07:24 AM
RobJ RobJ is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 97
Yes, I did, with SageTV 6.3.10, quite successfully. There were 2 methods given, but someone advised us that the second variation did not work with 6.3.10, so I followed their advice, used only the first, and it worked fine.

However, after a couple of weeks, I got tired of it and restored the original STV. It is just too in-your-face, and I decided I prefer just the yellow indicator at the top.

I wouldn't put too much significance in the thread view count. I don't believe forums keep a list of all the users who have viewed a topic, attached to every single topic. It is almost certainly a simple counter that increases every time the page is viewed, which means multiple times per individual viewer. I imagine each time a post is added, the count will increase by 30 to 70 views, by the same group of people.

As to disk space monitoring, I believe most users use the disk free space bar graph, that comes (if I recall correctly) with the hidden extras built into SageTV. I turned it off on my system, as I found it too CPU-intensive in spikes for my old, slow, memory-limited machine.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin: Web User Interface for SageTV 2.2-6.6 (V2.25 18 Sep 2009) nielm SageTV Customizations 2644 10-24-2016 10:18 AM
Utility: SageMCEDisplay Jere_Jones SageTV Customizations 37 04-13-2009 03:53 PM
SageMC Guide (thin white line on left) snoopy SageMC Custom Interface 4 05-24-2006 06:19 PM
Yellow line at top of screen mrrrl SageTV Linux 2 04-03-2006 05:40 PM
Can I add an extra line on the Program Guide screen? centralohioguy SageTV Software 4 12-09-2005 10:27 AM


All times are GMT -6. The time now is 04:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.