SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV International User Forums > SageTV United Kingdom
Forum Rules FAQs Community Downloads Today's Posts Search

Notices

SageTV United Kingdom SageTV and SageTV Recorder Users from the UK - This forum is for you to post about specific issues using SageTV software in the UK.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-28-2010, 01:40 AM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
UK EPG data on Windows Home Server

I am at what I think is the final hurdle.

Now running Sage7 server on WHS, with a sage 7 client PC successfully.

Unsuccessfully tried to install Digiguide, Stephanes Importer and the XMLTV utilities on WHS.

Have Digiguide working on client pc running XP.

How do I get Stephanes importer working with Digiguide?

Do I have to install and configure this on a non-WHS machine for it to work.

Thanks for you help in advance.
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2010, 04:51 AM
damian.flynn damian.flynn is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 82
this should still have relevant information:

http://diginerve.blogspot.com/2010/0...-with-dvb.html
__________________
Blog: www.damianflynn.com

SageTV: v7.20 RC on Dell PE860, 8Gb RAM, Win7 x64; Recordings: 2Tb SATA. Collection: 12Tb DAS
DVB Logic - DVBLink 3.1 Tuners sourcing 2 x TBS 6980 Dual DVB-S2 (Astra 28, Astra 19, Hotbird, Thor) serving Clients 3 x HD300, 2 x HD200, 1 x HD100
Reply With Quote
  #3  
Old 06-29-2010, 02:40 PM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
That worked perfectly up to the very last step.

I have downloaded Digiguide, configured the web service with DG2XML perfectly. I am actually using XMLGUI now instead of DG2XML which works perfectly.

I have successfully run the SageTV XML Importer and mapped all channels without issue.

On restart of SageTV - I AM USING SAGETV 7, at the source tuner setup, I have readded my source (HD Homerun), selected the US, Canada or XMLTV option for the EPG.

I am then presented with Cable/Satellite or Over-The-Air. I am Over-the-Air but this simply shows a list of US, Canada options so NO GO THERE.

I select Cable/Satellite and choose zip code 0000 and I simply see a list of US/Canada cable providers but NO XMLTV Guide Lineup.

What am I doing wrong and how do I get SageTV 7 to pickup the XMLTV data I now have successfully stored on the Windows Home Server.

Very close but no banana
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2010, 03:18 PM
starfire starfire is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2008
Location: England, UK
Posts: 505
Hmm, are you sure you imported the guide data as the final step in the XMLTV Importer setup?

Try restarting Sage again, make sure the service is shutdown if you are using that.

I have done tuner setup again recently with Sage 7 and it was the same as 6.
__________________
2 X HD300, 2 X HD100 & KVM unRAID Host with SageTV Docker using TBS 6285 Quad DVB-T2 & TBS 6984 Quad DVB-S2 Tuners
Reply With Quote
  #5  
Old 06-29-2010, 03:19 PM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
I have now followed step by step Sisokkos guide from the sticky at the top of this forum.

Much closer; But now when I enter zip code of 0000 I get;

NO OPTIONS AT ALL.

I have installed the xmltv piece and edited the sage.properties file as requested and copied the xercer.jar into the jar folder.

The only deviation from the instructions is that the xercer.jar in the sticky link no longer works so I got this from a google search.

Any ideas Gents?
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #6  
Old 06-29-2010, 03:21 PM
brewston brewston is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2006
Location: Surrey
Posts: 719
Post in the XMLTV importer thread and I'm sure Stephane will help. That problem used to be because you'd not stopped Sage to install the importer but I have a feeling he does it for you now

I thought we didn't need xerces.jar anymore, but again Stephane will know
__________________
Tecra M5, 2 x HD200, 2 x HD300
2 x PCTV 290e
Win 7, Sage 7.1.9, Phoenix 2 STV
Stephane's XMLTV Importer, Digiguide,
Reply With Quote
  #7  
Old 06-29-2010, 03:33 PM
starfire starfire is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2008
Location: England, UK
Posts: 505
Yes I don't believe xerces or manually modifying the sage.properties is needed any more.

Personally I follow this from Stephane:-
http://www.lmgestion.net/@en-us/4/22...86/article.asp
__________________
2 X HD300, 2 X HD100 & KVM unRAID Host with SageTV Docker using TBS 6285 Quad DVB-T2 & TBS 6984 Quad DVB-S2 Tuners
Reply With Quote
  #8  
Old 06-29-2010, 03:52 PM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
I will try Stephanes guide first and then post in the XMLImport thread.

The only error from the import was (a warning - for one channel to a category). Does this program AUTOMATICALLY CREATE THE epgdata.xml file in the SageTV folder or do I need to do this (I do not have the DONATOR version yet until I have proven it works).

I do need to check that all the steps I have done are necessary.

I know I need Digiguide (or similar) as a source. I have then configured the web server to use the DG2XML skin.

I am then using XMLGUI to create the data.xml file.

Then we use Stephanes importer XMLTV Importer for SageTV.

All correct? Could I have missed any of these steps?

Thanks
Simon
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #9  
Old 06-29-2010, 04:01 PM
starfire starfire is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2008
Location: England, UK
Posts: 505
Quote:
The only error from the import was (a warning - for one channel to a category). Does this program AUTOMATICALLY CREATE THE epgdata.xml file in the SageTV folder or do I need to do this (I do not have the DONATOR version yet until I have proven it works).
No. DG2XML (or in your case XMLGUI) creates the epgdata.xml file and it can go anywhere. Stephanes importer loads this XML data into Sage.

Quote:
I do need to check that all the steps I have done are necessary.

I know I need Digiguide (or similar) as a source. I have then configured the web server to use the DG2XML skin.

I am then using XMLGUI to create the data.xml file.

Then we use Stephanes importer XMLTV Importer for SageTV.
Yes.

Quote:
All correct? Could I have missed any of these steps?
You could have missed some, only you know that
__________________
2 X HD300, 2 X HD100 & KVM unRAID Host with SageTV Docker using TBS 6285 Quad DVB-T2 & TBS 6984 Quad DVB-S2 Tuners
Reply With Quote
  #10  
Old 06-30-2010, 12:54 AM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
Smile

Thanks Starfire.

LOL, I meant were ALL these steps necessariy and hence could I miss any out but I think you answered that too!
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #11  
Old 06-30-2010, 11:23 AM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
I have everything working now.

Digiguide, XMLGUI and XMLTV Importer for SageTV.

I can watch channels and use the EPG.

HOWEVER 3 questions:

1) Is there a free-reliable alternative to Digiguide (Radio times no longer works I believe)

2) Not all my scanned SageTV channels appear in the Digiguide Metadata (missing Sky News, BBC News, BBC 3, BBC4 for example in the guide data). Am I missing something here; surely all Freeview channels should be available?

3) What is the best way to automate this process end-2-end? Do I need more than the donator version of SageTV XMLTV Importer (Stephanes stuff)?

Thanks
Simon
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #12  
Old 06-30-2010, 03:14 PM
starfire starfire is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2008
Location: England, UK
Posts: 505
Quote:
1) Is there a free-reliable alternative to Digiguide (Radio times no longer works I believe)
Don't know sorry.

Quote:
2) Not all my scanned SageTV channels appear in the Digiguide Metadata (missing Sky News, BBC News, BBC 3, BBC4 for example in the guide data). Am I missing something here; surely all Freeview channels should be available?
I guess that's down to you using the XMLTVGUI program for your data - Digiguide with DG2XML gives me all the channels.

Quote:
3) What is the best way to automate this process end-2-end? Do I need more than the donator version of SageTV XMLTV Importer (Stephanes stuff)?
Just Stephanes importer - it will create a scheduled task daily that will call your XMLTV grabber and then import this into Sage. Sage will automatically refresh it's EPG once a day with this new data.
__________________
2 X HD300, 2 X HD100 & KVM unRAID Host with SageTV Docker using TBS 6285 Quad DVB-T2 & TBS 6984 Quad DVB-S2 Tuners
Reply With Quote
  #13  
Old 07-01-2010, 01:59 AM
brewston brewston is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2006
Location: Surrey
Posts: 719
Quote:
Originally Posted by emotionnotion View Post

1) Is there a free-reliable alternative to Digiguide (Radio times no longer works I believe)
I had a few problems with Radio Times and have not had a single one with Digiguide. its well worth the 10 a year if you ask me...


Quote:
Originally Posted by emotionnotion View Post
3) What is the best way to automate this process end-2-end? Do I need more than the donator version of SageTV XMLTV Importer (Stephanes stuff)?
Thats all I have, the donator version will schedule a task to grab the data from Digiguide and import into Sage. If you have the Sage web server installed, you can even use that to force an EPG update (or wait til Sage does it 24 hourly as Starfire mentioned)
__________________
Tecra M5, 2 x HD200, 2 x HD300
2 x PCTV 290e
Win 7, Sage 7.1.9, Phoenix 2 STV
Stephane's XMLTV Importer, Digiguide,
Reply With Quote
  #14  
Old 07-01-2010, 12:59 PM
damian.flynn damian.flynn is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 82
google mc2xml

I am using this at the moment - free version, and its working pretty well - just missing one or two channels.
-d
__________________
Blog: www.damianflynn.com

SageTV: v7.20 RC on Dell PE860, 8Gb RAM, Win7 x64; Recordings: 2Tb SATA. Collection: 12Tb DAS
DVB Logic - DVBLink 3.1 Tuners sourcing 2 x TBS 6980 Dual DVB-S2 (Astra 28, Astra 19, Hotbird, Thor) serving Clients 3 x HD300, 2 x HD200, 1 x HD100
Reply With Quote
  #15  
Old 07-02-2010, 01:25 AM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
Thanks Gents.

I will take a look at MC2XML (which I assume grabs from Windows media centre listings?) otherwise, a 10 subscription it is from Digiguide.
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #16  
Old 07-02-2010, 03:56 AM
MCE-Refugee's Avatar
MCE-Refugee MCE-Refugee is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 301
Quote:
Originally Posted by emotionnotion View Post
Thanks Gents.

I will take a look at MC2XML (which I assume grabs from Windows media centre listings?) otherwise, a 10 subscription it is from Digiguide.
If you care about accurate EPG listings then 10 pounds per year is a small price to pay. The Windows Media Center listings can be woefully inaccurate & they often take weeks to get around to updating changes in channel numbers or new channels being added.
Reply With Quote
  #17  
Old 07-03-2010, 03:57 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,950
Quote:
Originally Posted by starfire View Post
I guess that's down to you using the XMLTVGUI program for your data - Digiguide with DG2XML gives me all the channels
Nope, I use XMLTVGUI and get all the channels. As an aside, I just did a full reinstall of the machine which does the XMLTV, with new OS etc., and DG2XML still gives inaccurate listings for me so I went back to XMLTVGUI.
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 48GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x10TB SATA3 Parity Drive, 3x8TB SATA Array, 1x hdHomeRun DVB-T2 Quattro, IPTV via xTeVe, unRAID 6.8.3, tvHeadEnd for recording back end, Emby
Clients: 3 Nvidia Shields, 3 FireTV, 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #18  
Old 07-03-2010, 05:39 AM
emotionnotion emotionnotion is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 238
Rickygillion,

How are you automating the XMLGUI process (I find this more accurate for channel lists as you suggest)?

Thanks
__________________
Server: Tranquil T7 Intel Atom D330, 2GB RAM, Windows Home Server, Sage TV 7.1.9 (Last version ever ), 2 HDHomeruns tuning 4 OTA channels, Sony 32EX490 Bravia LCD

Clients: 3 HD300s, 2 HD200s, 1 PS3
Reply With Quote
  #19  
Old 07-03-2010, 06:46 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,950
I just schedule a batch file to run every day, something like this:
Code:
set xvid=C:\XviD\
set log=%xvid%XMLTVlog.txt
set sage=Y:\SageTV\
set gui="C:\Program Files (x86)\XMLTV GUI\XmltvGUI.exe"
echo %Date% %time%: XMLTV Started  >> %log%
%gui% /Grab /d14
move /Y 5.xml %sage%
echo %Date% %time%: XMLTV Completed Successfully >> %log%
If you are missing any data (channels) from the file, you may need to put a 1-second pause in one of the xmltvgui scripts, "C:\Program Files (x86)\XMLTV GUI\scripts\uk_digi\uk_digi.lua":
http://forums.sagetv.com/forums/show...&postcount=288
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 48GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x10TB SATA3 Parity Drive, 3x8TB SATA Array, 1x hdHomeRun DVB-T2 Quattro, IPTV via xTeVe, unRAID 6.8.3, tvHeadEnd for recording back end, Emby
Clients: 3 Nvidia Shields, 3 FireTV, 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #20  
Old 07-03-2010, 12:41 PM
starfire starfire is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2008
Location: England, UK
Posts: 505
Quote:
Originally Posted by rickgillyon View Post
Nope, I use XMLTVGUI and get all the channels. As an aside, I just did a full reinstall of the machine which does the XMLTV, with new OS etc., and DG2XML still gives inaccurate listings for me so I went back to XMLTVGUI.
Thanks
__________________
2 X HD300, 2 X HD100 & KVM unRAID Host with SageTV Docker using TBS 6285 Quad DVB-T2 & TBS 6984 Quad DVB-S2 Tuners
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows home server x2?? morikaweb General Discussion 6 02-12-2009 02:31 PM
Windows Home Server scottleslie SageTV Media Extender 11 12-10-2008 04:20 PM
Sage TV for Windows Home Server Software, HPMediaSmart Server, and HD homerun tuners c309 SageTV Software 15 08-17-2008 06:03 AM
Your help with Windows Home Server please Spriter SageTV Software 5 03-11-2008 08:08 AM
How Does SageTV Media Server for Windows Home Server work? PhillTheChill SageTV Software 7 11-16-2007 01:46 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.