SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software
Forum Rules FAQs Community Downloads Today's Posts Search

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-08-2023, 10:15 AM
mwittl mwittl is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 48
Windows 11 & Spinning Circle of Death

Well, I went and did it...updated to Windows 11 last month and am regretting my decision. I now frequently get the spinning circle of death trying to move through menus. It's not all the time and I can't seem to get a handle on when/why it occurs but I definately did not see this under Windows 10. Anyone else experiencing this? Thoughts?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-09-2023, 10:27 AM
sic0048 sic0048 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,400
All menus, or just when browsing recordings?

I will say that I've had a situation when bad recordings caused the system to freeze (spinning wheel) anytime I went into a listing of recordings that had even a single bad recording in it.

For example, if I had a single corrupted recordings of "FBI" - anytime I browsed the list of FBI shows and that corrupted file was showing on screen in the list of shows, the system would freeze. I could browse other sets of recordings just fine however. The problem really occurs when you have multiple bad recordings across various shows. It seemed random when the system freezes or not, but it was actually very consistent and I finally figured it out and removed the bad recordings. I haven't had a problem with freezing since.
__________________
i7-6700 server with about 10tb of space currently
SageTV v9 (64bit)
Ceton InfiniTV ETH 6 cable card tuner (Spectrum cable)
OpenDCT
HD-300 HD Extenders (hooked to my whole-house A/V system for synched playback on multiple TVs - great during a Superbowl party)
Amazon Firestick 4k and Nvidia Shield using the MiniClient
Using CQC to control it all
Reply With Quote
  #3  
Old 02-09-2023, 12:20 PM
mwittl mwittl is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 48
I hear about it from the wife when she goes to either 'Recordings' or 'Videos'. No bad recordings. After a reboot....everything works fine. If it was a bad recording, it would still give the spinning death wheel. Can't figure this one out.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-09-2023, 03:37 PM
nyplayer nyplayer is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,997
Quote:
Originally Posted by mwittl View Post
I hear about it from the wife when she goes to either 'Recordings' or 'Videos'. No bad recordings. After a reboot....everything works fine. If it was a bad recording, it would still give the spinning death wheel. Can't figure this one out.
If Possible, can you up the Java Heap size ?
__________________
Channels DVR UBUNTU Server 2 Primes 3 Connects TVE SageTV Docker with input from Channels DVR XMLTV and M3U VIA Opendct.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-09-2023, 08:39 PM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 2,009
Do you have your hard drives set to spin down after a period of inactivity in the Windows Power settings? If so, you will get spinning circles when you try to move through the recordings lists.
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #6  
Old 05-14-2023, 07:00 AM
valnar valnar is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,252
Send a message via ICQ to valnar
Did you ever figure this out? Anybody else on Windows 11 successfully?
Reply With Quote
  #7  
Old 05-14-2023, 11:46 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,240
Quote:
Originally Posted by valnar View Post
Did you ever figure this out? Anybody else on Windows 11 successfully?
nope - still on W10
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #8  
Old 05-14-2023, 02:39 PM
valnar valnar is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,252
Send a message via ICQ to valnar
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
nope - still on W10
But did you try, and fail with Windows 11?
Reply With Quote
  #9  
Old 05-15-2023, 03:48 AM
mwittl mwittl is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 48
Never did figure this one out...heap size is huge, no rhyme or reason that I can see.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-15-2023, 05:20 AM
valnar valnar is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,252
Send a message via ICQ to valnar
I'm starting to wonder if it's time to retire SageTV.
Reply With Quote
  #11  
Old 05-15-2023, 07:55 AM
mwittl mwittl is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 48
Oh no...don't do that....it's my main recording & playback engine for the family!
Reply With Quote
  #12  
Old 05-15-2023, 08:08 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,240
Quote:
Originally Posted by mwittl View Post
Well, I went and did it...updated to Windows 11 last month and am regretting my decision. I now frequently get the spinning circle of death trying to move through menus. It's not all the time and I can't seem to get a handle on when/why it occurs but I definately did not see this under Windows 10. Anyone else experiencing this? Thoughts?
This is when viewing SageTV software on the server, correct?
I dislike W11 from nearly every aspect. It will not be installed until I’m forced.
Did you re-install Sage AFTER installing W11, or did you do an upgrade from W10, leaving existing apps/docs from before…
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson

Last edited by tvmaster2; 05-15-2023 at 11:31 AM.
Reply With Quote
  #13  
Old 05-15-2023, 08:42 AM
valnar valnar is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,252
Send a message via ICQ to valnar
Quote:
Originally Posted by mwittl View Post
Oh no...don't do that....it's my main recording & playback engine for the family!
Oh I love it too. It's literally the only DVR/PVR I've ever used. I'm trying to decide if I keep going, or simultaneously cut the cord with my expensive cable bill and ditch SageTV. I'm at a crossroads.

For just viewing media, Plex with a Roku works as well for me, especially now that they've added the ability to play files at their native refresh rate. The Sigma chips in the HD300's had exclusivity to playing movies at 1080p/24hz for the longest time, but others have caught up.

Plex added a DVR function with comskip support. I must have been living under a rock. It works pretty well - not as good as Sage, but nothing is.
Reply With Quote
  #14  
Old 05-15-2023, 08:46 AM
wayner wayner is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,491
Is the problem with the server or the client?

For server the way to go is unRAID. For the client, as long as you don't need 4K or the ability to decode H.265 files then buy some HD300 extenders.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spinning Circle of Death timeout on playback scoful SageTV Software 4 05-29-2015 11:19 PM
Another spinning circle of death t4runnr SageTV Software 24 03-07-2014 10:37 AM
Spinning circle of death and thumbnails?? jbuszkie SageTV Software 28 03-07-2012 03:22 PM
Circle of death tcomeau16 SageTV Software 13 01-13-2010 01:48 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.